Welke opties zijn er voor het monteren van (solar) tuinverlichting?

Heb je erg hard je best gedaan om je tuin er mooi en verzorgd uit te laten zien? En wil je graag je tuin sfeervol verlichten? Of heb je meer licht nodig in je tuin om ’s avonds nog wat klusjes te kunnen doen? Dan is het een goed idee om je te verdiepen in de aanbevolen tuinverlichting zonne energie Nederland. Tuinverlichting op zonne-energie is een zeer duurzame manier om je tuin te verlichten. En in deze tijden van hoge energieprijzen is het ook nog eens een zuinige manier om verlichting in je tuin te brengen. Bovendien heb je geen last van elektriciteitskabels die je weer weg moet werken in je pas netjes gemaakte tuin. Er zijn veel verschillende opties voor het monteren van (solar) verlichting in je tuin. Hieronder kun je lezen over een aantal van de diverse mogelijkheden.

Staande lampen

(Solar) tuinverlichting is er in alle soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld staande lampen die je weg kunt werken tussen je planten. Overdag stoort de staande lamp niet, want ze zijn niet opvallend en ’s avonds brengt de lamp het mooiste sfeervolle licht in je tuin naar boven. Je kunt bijvoorbeeld met een staande lamp een donker hoekje in je tuin verlichten of een mooi aangelegd paadje uitlichten of je kunt met een grotere staande lamp juist een mooie boom of bloem extra in de spotlight zetten. Op deze manier heb je ook als het gaat schemeren of als de zon al helemaal onder is profijt van je harde werk en kun je nog meer genieten van je tuin. Heerlijk toch, om met een glaasje wijn te kijken naar jouw mooi verlichte tuin.

Solar wandlampen

Heb je een leuk tuinhuisje of wil je de verlichting in je tuin of op je terras meer van bovenaf? Dan zijn solar wandlampen een goede oplossing. De wandlampen kun je bevestigen aan je huis, aan je gezellige tuinhuisje monteren of ophangen in een boom, zodat het licht van boven naar beneden valt. Doordat solar wandlamp soorten op zonne-energie branden en je niet afhankelijk bent van elektriciteit, ben je zeer flexibel in de plaatsing van de lampen. Ook wandlampen op zonne-energie zijn er in diverse vormen en maten. Wandlampen kunnen dienen als sfeerverlichting, maar misschien wil je juist wat feller licht, zodat je buiten nog een klusje kunt doen. Veel wandlampen beschikken ook over een bewegingssensor zodat het licht aangaat als je in de buurt bent. Er zijn ook wandlampen die het licht buiten detecteren en aanspringen zodra het donkerder wordt. Meestal kun je de wandlampen instellen naar jouw voorkeur.

Kortom (solar) tuinverlichting is er in grote variëteiten, de mogelijkheden zijn vaak eindeloos. Het is de moeite waard om je er goed in te verdiepen. Bedenk eerst eens van te voren hoe je de verlichting in je tuin zou willen en de kans is groot dat je je wensen kunt realiseren met een van de vele soorten tuinverlichting op zonne-energie.