Wat maakt een goed zonnescherm tot een goed zonnescherm?

In de zomer verminderen zonneschermen de behoefte aan koeling aanzienlijk en blokkeren ze de warmte effectief. Ze regelen de lichtinval volgens onze wensen en beschermen tegen schadelijke UV-straling. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van het juiste zonnescherm? Welke kenmerken zijn belangrijk bij de aankoop van een nieuw zonnescherm? Hoe kun je een goed zonnescherm herkennen? Waar kan je een b?

Waar moet je op letten?
Zoals op alle andere gebieden, moet je de aangeboden producten grondig vergelijken. Zelfs in de online handel zijn er nu zogenaamd goedkope Aziatische importen op de markt, waar je vaak niet lang van geniet. In principe is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de zwaar belaste delen, zoals muurbeugels en scharnierarmen, stevig zijn en gemaakt van bijzonder stabiel materiaal. Daarnaast zijn natuurlijk ook de kwaliteit van de stof en de verwerking ervan essentiële kwaliteitskenmerken.

Controleer de volgende onderdelen

  • Sterkte van de muurbeugel
  • Knikarmen en verbindingsdelen
  • Kwaliteit van de materialen en de verwerking ervan

Checklist zonnescherm
Ten eerste hangt het allemaal af van de persoonlijke eisen die je aan je nieuwe zonnescherm stelt. Het is het beste om alle dingen op te schrijven waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn voor gebruik in een rustige minuut. De volgende vragen kunnen je helpen.

Wat is de minimale oppervlakte dat je nieuwe zonnescherm moet bestrijken?
In de handel verkrijgbare zonneschermen, de zogenaamde zonneschermen met knikarm, zijn verkrijgbaar in een breedte van maximaal 7 m en een overhang van maximaal 5 m. De zonneschermen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Hoe regenafstotend moet je nieuwe zonnescherm zijn?
Moderne stoffen hebben een coating, bijvoorbeeld met Teflon of Scotchgard. Deze zijn vuilafstotend en zijn bestand tegen een lichte, korte regenbui. Daarnaast zijn er speciale “waterdichte” stoffen verkrijgbaar die daadwerkelijk regenbestendig zijn met een waterkolom van 800 mm.

Hoe wil je je nieuwe zonnescherm besturen?
Naast de klassieke handslinger is er ook een goedkope elektrische versie. Deze kan worden uitgerust met vele nuttige extra functies. Naast de standaard motorbediening met wandschakelaar is er ook een afstandsbediening, die met een afstandsbediening kan worden uitgebreid met een zon- en windsensor of met de nieuwe zonwering die comfortabel door App kan worden bediend.

Stevige scharnierarmen
De scharnierende armen van een zonnescherm houden het luifeldoek vast en rekken het doek van het zonnescherm op en spelen zo een ondersteunende rol in de ware zin van het woord. Daarom moeten de scharnierarmen van geëxtrudeerd aluminium zijn. De zeer hoge hardheid en slijtvastheid beloven een lange levensduur en zijn goed bestand tegen de aanzienlijke krachten die op de zonwering werken, bijvoorbeeld in de wind. Knikarmen van plaatstaal daarentegen kunnen onder invloed van de wind snel buigen en het zonnescherm onbruikbaar maken.

Massieve wandhouder
Robuuste wandbeugels zijn absoluut noodzakelijk voor een goede zonwering. Zij verbinden het zonnescherm met de muur en moeten hun taak voor de komende jaren op betrouwbare wijze vervullen. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat de zonnescherm stabiel is! Zonnescherm bestellen kan op verschillende plekken. Informeer bijvoorbeeld is bij de dichtbij zijnde dealer. De krachten die zelfs bij een lichte windvlaag op de zonnescherm werken, worden vaak onderschat.