Wat is een ACD tuinkas en waar koop ik deze?

Wil je in deze periode zelf aan de slag in je tuin en jezelf aanleren om groenten te kweken? Laat een ACD tuinkas in je tuin plaatsen en ervaar de vele voordelen van het kweken in een kas. Wat een ACD tuinkas is en waar je die koopt? Daarover lees je in deze blog. Plus krijg je tips over hoe je binnenshuis je eigen voedsel kweekt.

Je eigen planten kweken in een ACD tuinkas

Een kas is een gebouw dat is ontworpen om planten te beschermen tegen de elementen en om ze te voorzien van optimale groeiomstandigheden.

Kassen zijn meestal gemaakt van glas of polycarbonaat, maar ze kunnen ook van metaal, hout of plastic zijn gemaakt. Ze kunnen worden verwarmd of gekoeld met behulp van verschillende methoden, zoals geforceerde luchtcirculatie, hydrocultuur en zonnestraling. In het geval van een ACD tuinkas kun je uitgaan van een nog hogere kwaliteit, omdat het glas 7x sterker is dan een gewone tuinkas.

Tips voor het kweken van je eigen voedsel binnenshuis

Je eigen voedsel binnenshuis kweken is een gemakkelijke en betaalbare manier om jezelf of je gezin een gezonde maaltijd te bezorgen. Je kunt binnen op verschillende manieren kruiden, groenten en fruit kweken. Denk aan de volgende producten, dan loopt het water je toch in de mond?

  • tomaten
  • komkommers
  • kool
  • uien
  • oregano
  • tijm
  • pepers
  • paprika
  • en ga zo maar door

Je eigen voedsel binnenshuis kweken lijkt veel op het planten van bomen. Je moet voor de aanplant zorgen door ze water te geven, ze te voeden met voedingsstoffen en ervoor te zorgen dat ze voldoende licht krijgen. Als je hier niet op let, krijg je uiteindelijk veel dode planten.

Het is belangrijk om te onthouden dat er veel verschillende factoren een rol spelen als het gaat om het binnen kweken van planten. Sommige planten hebben meer zonlicht nodig, terwijl andere minder licht nodig hebben. Sommige planten hebben bepaalde temperaturen nodig, terwijl andere de temperatuurveranderingen helemaal niet erg vinden! De beste omgeving om je eigen voedsel te verbouwen is dan ook in de ACD tuinkas of in een tunnelkas. Heb je hier de ruimte voor op je land, maak er dan ook zeker gebruik van.

Tips voor het binnen kweken van groenten in een ACD tuinkas

Binnen groenten kweken is tegenwoordig een populaire trend. Het helpt om groene vingers te hebben en het hele jaar door te genieten van verse, seizoensgebonden producten. Maar binnenshuis tuinieren kan een uitdaging zijn, vooral als je niet genoeg licht of de juiste omstandigheden hebt.

Kweek groenten binnen zonder verlichting. Er zijn planten die goed kunnen groeien zonder zonlicht, zoals sla, spinazie en andere bladgroenten. Andere planten zoals tomaten en paprika’s hebben zonlicht nodig om goed te groeien, maar ze kunnen nog steeds gedijen bij weinig licht. Om die reden kun je je groenten beter verbouwen in een ACD tuinkas. Die kun je zodanig inrichten dat ieder gewas onder de ideale omstandigheden kan groeien. Bijvoorbeeld door in de ene hoek van de ACD tuinkas een hoek te creëren waar veel licht binnenkomt en de andere hoek juist af te schermen tegen de zon. Je zult echt gaan ervaren hoe de ACD tuinkas ontzettend helpt bij het succesvol kweken van eigen gewassen. Ga dus naar een kasspecialist bij jou in de buurt om specifiek te informeren naar de ACD tuinkas, zodat je deze zomer nog kunt beginnen met verbouwen.