Waarom kamerplanten in huis?

Kamerplanten behoren tot een groeiende rage. Ze zijn niet alleen mooi maar ook goed voor je! Bijna alle planten hebben namelijk een positief effect op je mentale en/of fysieke welzijn. Naast alle gezondheidsvoordelen maken kamerplanten je huis ook nog eens mooi! 

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van een kamerplant goed voor je is;

1. Kamerplanten zuiveren de lucht.
Alle planten zuiveren lucht. Er zijn echter planten die hier veel sterker in zijn dan andere. Ook zijn er planten die specifieke chemicaliën uit de lucht halen. Het is daarom erg belangrijk om goed te kijken naar je leefomgeving voordat je een kamerplant aanschaft. Hierdoor kies je de plant met de juiste voordelen voor jouw situatie. Een paar van onze favoriete luchtzuiverende planten zijn:
• Goudpalm
• Ficus Allii
• Krulvaren

2. Kamerplanten geven je een goed humeur
Er wordt gesproken over kamerplanten die je humeur kunnen beïnvloeden. Hetzelfde verhaal wordt vaak verteld met bloemen als onderwerp. Dit is echt zo! Kleurrijke bloemen en planten geven ons een goed gevoel. Dit komt omdat de mens altijd verbonden staat met de natuur. Ook houden wij ervan als we ergens voor kunnen zorgen. In dit geval de kamerplant dus! 

Als je zoekt naar een kamerplanten die je een goed humeur geven, zoek dan naar planten die je erg mooi vindt of een plant die redelijk snel groeit.

3. Kamerplanten zijn bronnen van positieve energie.
Er zijn een aantal planten waar sommige filosofische gedachtestromen van overtuigd zijn dat ze positieve energie aantrekken. Deze planten trekken positieve energie het huis in of beschermen juist de positieve energie die al in huis aanwezig is. Een van deze planten is Lavendel. 

Elke kamer verdient een plant

Kamerplanten passen bij iedereen. Natuurlijk is er de keuze uit de grote kamerplant en kleine kamerplanten. Er zijn grote kamerplanten met een breedte van bijna twee meter. Ook zijn er kleine kamerplanten met de grootte van een aantal centimeter. Het maakt dus echt niet uit hoe groot jouw huis is! 

Als je niet vaak thuis bent, kies dan voor een vetplant. Cactussen zijn erg leuke planten om mee te beginnen. Ze groeien op een rustig tempo en hebben niet te veel zorg nodig. Ook kunnen ze met veel zon bloemetjes geven!


Tegenwoordig hoef je niet meer uit huis om boodschappen of kleding te kopen. Ook met kamerplanten kan dit! Je kunt tegenwoordig kamerplanten online bekijken en kun je kamerplanten bestellen en thuis laten bezorgen. Dit is vooral handig als je meerdere planten tegelijk wilt bestellen of juist een hele grote kamerplant in huis wilt hebben!

Neem een kijkje en kies de kamerplant die jou aanspreekt. Want hoe je het ook draait of keert, elke kamer verdient een plant!