Tuinmeubelen: Wat kunnen we verwachten?

Ondanks dat we inmiddels al in de maand September zitten gaan de trends gewoon door. De vraag blijft daardoor: wat kunnen we nog verwachten als het de trends betreft qua tuinmeubelen? Wat word dé samenstelling van 2017 en wat kan je beter uit de tuin weglaten? De aankomende herfst en winter zorgt ervoor dat we hier tóch een inschatting van kunnen maken. Zo is bijvoorbeeld een gashaard op een tuinterras niet meer weg te denken. Ook is het nog steeds klassiek om een houten tuintafel te hebben. De houten tuintafels zijn vaak gemaakt van teakhout. Dit houdt in dat de tafel zwaar en sterk is en na een tijd zal vergrijzen van kleur. Mocht je niet kunnen wachten op de grijze kleur van de tafel dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een tuintafel in de kleur ‘greywash’ zodat je direct het gewenste effect hebt of wanneer je liever de originele kleur wilt behouden kun je er ook voor kiezen om het hout te laten bewerken met een speciale ‘teakolie’. Het is natuurlijk wel zo dat een tuinmeubel iets is waar iedereen zijn eigen gedachten en mening over heeft.

 

Materialen en hun kwaliteit

Zoals hierboven al vermeld is, wordt er erg veel gebruik gemaakt van teakhout. Teakhout is erg duurzaam en gaat lang mee en wordt daarom veel gebruikt voor vele tuinmeubelen. Een ander veelgebruikt product is Rotan. Rotan is een materiaal dat erg veel weg heeft van riet. Vandaar dat het ook ‘stoelenriet’ word genoemd. Het is een stevig materiaal en gaat relatief lang mee maar doordat het een rietsoort is kan het ook uitsteeksels krijgen na verloop van tijd. Het materiaal wat veruit nog het meest gebruikt word is aluminium. Aluminium is geen natuurlijke stof want het is een combinatie uit verscheidene stoffen. Het is een populair materiaal omdat aluminium geen achteruitgang kent als materiaal zelf waardoor het interessant is voor hergebruik en ook bijna voor 100% recyclebaar is. Uiteraard zijn er veel meer soorten materialen en ook combinaties van materialen. Een goed voorbeeld van creativiteit met deze materialen vind je op deze website.

Maar hoe richt ik nou mijn tuin in….

De inrichting van jouw tuin kan volledig naar je persoonlijke mening. Het gaat er natuurlijk om wat je zelf mooi vindt. Als je echter geen inspiratie hebt of niet zozeer een eigen mening hebt wat je wel of niet mooi vind dan kan je natuurlijk terecht bij een van de vele tuinmeubelzaken. Een goed voorbeeld hiervan is Mooivoorindetuin.nl. Mooivoorindetuin stelt de juiste materialen samen en creëert daarmee een exclusief aanbod tuinmeubelen. Ook informeren zij je graag over de meubelmaterialen waardoor je beter op de hoogte bent over hoe je op de juiste manier omgaat met de verschillende tuinmaterialen. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om rotan de kiezen als algemeen materiaal als je eigenlijk een meubel zoekt dat tegen alle weersomstandigheden bestendig is. Wees daarom altijd bewust voor welk materiaal je kiest en laat je van tevoren goed informeren.