Tips voor aanleggen van een najaarstuin

De zomer is voorbijgevlogen en het najaar staat alweer voor de deur. Doordat het seizoen veranderd is het handig om ook het één en ander in uw tuin te veranderen. Daarom willen we u graag een aantal tips geven voor het aanleggen van een mooie najaarstuin. Zo kunt u ook in het najaar genieten van een prachtige tuin. Het najaar staat bekend om de vele regen die er valt en de daarbij horende grijze luchten. Maar ook om de prachtige kleuren die het seizoen met zich mee brengt. Dit is volgens vele één van de weinige voordelen van het seizoen. Met het juiste advies en tips wordt ook uw tuin een fijne plek tijdens het najaar.

De juiste aanpak

Om uw tuin klaar te maken voor de herfst geven we u een aantal ideeën. Doordat de herfst grauwe tinten met zich mee brengt is het fijn om in uw tuin door middel van de juisten kleuren energie in uw tuin te laten uitstralen. Er zijn een aantal planten die ook in de herfst en winter doorgroeien. Waar u dan wel op moeten letten is dat het overmatige water kan wegstromen zodat de plant niet dood gaat. Kleur en verlichting kan leiden tot een prachtige combinatie. Om veel harken te voorkomen is het essentieel om struiken en heggen in de tuin te snoeien. Wat wel belangrijk is, is dat er niet te diep in de heg/struik gesnoeid wordt omdat er anders gaten ontstaan. Om uw tuin compleet te maken is het aanleggen van een terras een aanrader. Lijkt u het niet heerlijk om in het najaar na het eten nog even een kop koffie te drinken in uw nieuwe tuin met terras? Samen met de verlichting in de tuin en de haard aan komt u helemaal tot rust.

Om het voor u wat overzichtelijker te maken zetten we tips op een rijtje:

  • Breng kleur in de tuin
  • Zorg voor de juiste verlichting
  • Heg/struiken snoeien
  • Aanleggen terras

Om grijze en donkere kleuren tegen te gaan is het belangrijke om opvallende kleuren in de tuin te verwerken. Maar hoe bestrijd je donker en grauw het best? Met verlichting. Samen met de juiste planten word het zicht van je tuin magisch. Dit bij elkaar creëert een rustige en gezellig sfeer.

Ook in het najaar genieten

De bovengenoemde punten maken uw tuin tot een sfeervolle plek om nog even bij te komen van de dag. Probeer het najaar positief te bekijken en de kleuren die het met zich meebrengt op de juist manier te benutten. De dieren in het najaar een handje helpen kan ook geen kwaad. Hang wat bollen op voor de vogels, en wat voer voor de egel. Zo helpt u deze beestjes de winter door. Ook kunt u een huisje neerzetten, dan geeft u hem de hele winter een warm plekje om de kou door te komen.

Wij hopen dat u inspiratie heeft opgedaan voor het aanleggen van uw najaarstuin en volop kan gaan genieten van dit bijzondere seizoen.

Bron: https://www.tuinmanofferte.nl/tuin-aanleggen/