Luxe is niet per se duur

Men denkt bij het woord luxe graag maar al te gauw aan een dure voorziening, maar een luxe hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn genoeg verschillende luxes waar je als persoon in de samenleving van kan profiteren die eigenlijk helemaal niet duur hoeven te zijn. Neem nou eens als voorbeeld water. Er zijn meer dan genoeg mensen die totaal niet van water profiteren zoals wij dat in Nederland wel kunnen.

Denk aan bepaalde plekken in Afrika waar water een van de schaarste producten is om te kunnen hebben. Hier in Nederland komt het water ongelofelijk gemakkelijk uit de kraan stromen, of gebruik je liters en liters om simpelweg de wc door te spoelen en sta je er zelden bij stil dat dit een ongelofelijk groot privilege is waar lang niet iedereen over de hele wereld over beschikt. En het gekke is, dat water niet eens een duur product is. Je kunt de kraan voor een halve dag per ongeluk open laten staan en je vervolgens maar een klein beetje zorgen maken.

Tja het is vervelend maar je zal er niet te onder van gaan. Naast producten die voor ons in Nederland volkomen normaal zijn om te gebruiken maar eigenlijk een redelijke luxe zijn, zijn er ook producten die vast en zeker wel een luxe zijn, maar die betaalbaar worden gemaakt zodat een gemiddeld persoon deze luxe een stuk makkelijker kan betalen. Kijk nou eens naar een bubbelbad. Daarover denk je gewoonlijk dat het erg duur is en dat alleen echte rijke mensen dit kunnen betalen.

Maar een bubbelbad opblaasbaar is een goed te betalen variant van het normale bubbelbad, die gemaakt is zodat mensen die niet zoveel rijkdom hebben toch net zo goed kunnen genieten. Een opblaas jacuzzi is een goed voorbeeld omdat een jacuzzi normaliter gezien wordt als flink luxeproduct, terwijl een opblaas variant prima betaalbaar is.