Kabouters tot uw dienst

Een tuin vol leuks

Een lichtgevend rendier in de tuin, een gazon vol met bloemen of een muur vol met vogelhuisjes. Er zijn vele verschillende manieren om de tuin of omgeving rondom het huis op te vrolijken. Dit kan natuurlijk seizoensgebonden zijn, waarbij we denken aan kerstversieringen of zomerse taferelen. Maar een pronkstuk wat u het hele jaar door kunt gebruiken, is de tuinkabouter.

Waar komen ze vandaan

Tuinkabouters worden alle vele jaren gebruikt als versiering voor in de tuin of rondom het huis.  Maar het gebruik van tuinkabouters heeft ook een interessant verhaal. Er wordt gedacht dat tuinkabouters een soort bescherming verlenen en dat het gebruik van tuinkabouters eerbied aan de natuur geeft. Sommige verhalen laten ons zelfs doen denken dat kabouters ‘s nachts stiekem meehelpen in de tuin om alles prachtig te laten opbloeien. De meeste ouderwetse tuinkabouters zijn gemaakt uit steen of keramiek en daarom ook kwetsbaar en breekbaar. Tegenwoordig worden ze ook uit kunststof gemaakt. Alhoewel ze gemaakt van dit materiaal minder dicht bij de natuur staan, zullen ze nog steeds een prettig plekje kunnen vinden in uw tuin.

Uitgelicht: https://www.tuinkaboutershop.nl/

Soorten en maten

Natuurlijk komt de tuinkabouter in vele verschillende varianten. Er zijn grote tuinkabouters, die de hele tuin opvullen en levensgroot de aandacht trekken. Ook zijn kleinere varianten te verkrijgen, zodat ze zelfs op het balkon terecht kunnen. De standaard kabouter is bekend om zijn rode punt muts en kleurige kledij, maar ook daar is steeds meer variatie in te vinden. Groen, blauw en rood – veelal de primaire kleuren vindt u terug bij de tuinkabouters. Dit zijn natuurlijk de vrolijke kleuren die goed passen bij de natuur en tuin, waardoor de tuinkabouter zich in ieder seizoen helemaal op z’n gemak voelt.

Tip: https://tuinkabouterwinkel.nl/

Grappen en grollen

Naast de verschillende maten komt de kabouter ook in verschillende uitvoeringen. Er is de standaard kabouter, die rechtop staat. Een kabouter met wat tuingereedschap of een emmertje in de hand. Een kabouter die lekker in een schommel zit of met dieren omringd in de tuin terecht kan. Daarnaast kan de kabouter ook in wat stoutere varianten aangeschaft worden. Een speelse kabouter die in de bosjes plast of eentje die stiekem zijn middelvinger opsteekt naar nieuwsgierige voorbijgangers. Voor iedereen is een leuke variant te verkrijgen. De tuin komt zo op een gemakkelijke manier vol te staan met de helpers van de natuur, heel professioneel of met een klein grapje erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *