Japanse hulst, de groenblijvende sierheester

De Japanse hulst is een mooie sierheester, die makkelijk in onderhoud is. De werkelijke naam van deze haag is het Latijnse woord Ilex Crenata.

De Japanse hulst lijkt op de bekende Buxus en wordt vaak als vervanging hiervan ingezet. Als de buxushaag getroffen is door de buxusziekte, meestal de buxusmot, is het haast onmogelijk om deze te bestrijden. U kunt dan het beste de gehele haag vervangen. De Japanse hulst is het alternatief van de buxus. Deze Japanse hulst is erg makkelijk in onderhoud, nauwelijks vatbaar voor ziektes en is tevens makkelijk te snoeien. Je kan de haag natuurlijk strak houden, maar ook een bol of ander figuur maken behoort tot de mogelijkheden.

Soorten van de Japanse hulst

De Japanse hulst is verkrijgbaar in diverse soorten, namelijk Japanse Hulst Green Hedge, Japanse Hulst Caroline Upright en de Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae. De Japanse Hulst Green Hedge wordt het meest verkocht en is de haagplant bij uitstek. Deze frisgroene haag is tevens geschikt om hem in vorm te snoeien. De Japanse Hulst Caroline Upright is een smalle, compacte haag is ideaal als u een hoge haag zou willen hebben. De Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae wordt vaak toegepast als u een volle haag zou willen hebben. Al met al lijken de drie hagen allemaal op elkaar. De Caroline Upright valt echter onder de groep mannelijke planten, waardoor er geen besjes worden gevormd.

De Japanse hulst is makkelijk in onderhoud

De Japanse hulst is erg gemakkelijk in onderhoud. Het grootste voordeel is dat deze haag nauwelijks vatbaar is voor ziektes. Deze haag moet twee keer per jaar gesnoeid worden. U kunt deze haag het gehele jaar door planten, behalve bij vorst.

De Japanse hulst kan je het beste op een wat zuurdere grond worden geplant. Is uw grond niet zuur, dan kunt u bijvoorbeeld tuinturf aan de grond toevoegen. Wij adviseren om de grond aan het begin goed vochtig te houden. Wilt u de Japanse Hulst kopen, bekijk dan het aanbod op de website japansehulst.nl