Is een Leylandii conifeer iets voor jouw tuin?

Leylandii Coniferen gebruiken bij aanleg van je tuin maakt je huis mooier. Deze plant is het resultaat van een kruising tussen Cupressus en Chamaecyparis. Deze plant kan snel groeien en wel 50 meter hoog worden. Maar je kunt de hoogte beperken door de takken te snoeien. Daarnaast is de Leylandii conifeer wintergroen dus ideaal als schutting. Deze boom is uniek omdat hij naaldvormige bladeren heeft. Zo geeft het een elegante uitstraling aan je tuin. Daarnaast kan deze boom ook bij koud weer of winter de groene kleur van de bladeren behouden.

De kenmerken van de Leylandii conifeer

Leylandii coniferen hagen hebben unieke eigenschappen die andere bomen misschien niet hebben. Ten eerste kan deze boom snel groot worden. De hoogte neemt elk jaar toe. Hij kan minimaal 35 cm per jaar groeien. De groei van deze boom is echter afhankelijk van de omstandigheden zoals de bodem en licht. Bovendien zijn de bladeren altijd groen, ongeacht het weer. In de winter blijven de bladeren groen. Maar het kan de naald bladeren verliezen bij vriestemperaturen. Bovendien kan deze boom heel dicht worden. Daarom is het geschikt als afscherming, omdat het privacy biedt aan huiseigenaren.

Hoe moet je de plant verzorgen?

Ook al heb je geen vaardigheden op het gebied van tuinieren, je zult gemakkelijk voor deze boom kunnen zorgen. Na het aanleggen van een Leylandii conifeer in je tuin, heb je weinig verplichtingen aan onderhoud. In de zomer en het voorjaar heeft deze boom wel veel water nodig. Als je ziet dat de grond rond de boom droog is, moet je hem snel water geven. Omdat deze boom snel groeit, moet je hem regelmatig snoeien om de ideale hoogte te behouden. Bovendien moet je op de hoogte zijn van droogte symptomen. Als deze plant te nat of te droog staat, worden de bladeren geel en bruin. Om dit symptoom te voorkomen, moet je hem twee keer per week water geven, afhankelijk van de grondsoort en de weersomstandigheden.

Waarom je voor een Leylandii conifeer moet kiezen

De Leylandii conifeer biedt een breed scala aan voordelen voor je tuin. Het is ongetwijfeld een van de meest populaire en favoriete haagplanten. Deze plant is een goede optie voor privacy en afscherming omdat de bladeren snel en groeien en heel dicht worden. Bovendien is deze haag gemakkelijk te onderhouden. je hoeft hem slechts één of twee keer per jaar te snoeien om de hoogte en vorm te behouden. De dichte en groenblijvende bladeren zijn goed als windbrekers. Het kan ook lucht- en geluidsoverlast verminderen. Wil je je tuin aankleden met een Leylandii conifeer, zorg er dan voor dat je deze plant bij de vertrouwde winkel koopt.