Fix je tuin na de winter

Na de winter kan het zo zijn dat je tuin er niet meer zo goed uit ziet als in bijvoorbeeld de lente. Veel planten overleven vaak de vorst niet en gaan dood door de kou. Als de zomer dan weer begint is er een grote kans dat je tuin er een beetje grijs en grauw bij ligt. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kan doen om je tuin weer klaar voor de zomer te maken. In dit artikel lees je wat ideetjes over hoe je dit kan doen, of je kan er inspiratie uit halen om er je eigen draai aan te geven.

Als eerste moet ik natuurlijk ieders kinderdroom benoemen: een zwembad in de tuin. Veel mensen denken dat het heel erg veel geld kost en dat ze er de ruimte niet voor hebben. Aan gebrek aan ruimte valt vrij weinig te doen, maar de kosten van een zwembad zelf vallen wel mee. Het is een beetje duur om het zwembad te plaatsen, maar het onderhoud is verder prima bij te houden. Het is hiervoor wel belangrijk dat je investeert in een goede zwembad filter. Deze houdt het water schoon, zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Als je een zwembad een beetje overdreven vindt is er gelukkig nog een andere manier waarop je toch een beetje water in je tuin kan hebben. Dan heb ik het natuurlijk over een vijver in je tuin. Een vijver geeft een natuurlijke look aan de tuin en maakt het ook nog eens heel erg gezellig. Ook een vijver is goed te onderhouden zolang je een goede vijverfilter hebt. Je kan de vijver vullen met leuke waterplantjes en mooie lelies, maar je kan er ook voor kiezen om er vissen of karpers in te gooien. Dit geeft een mooie exotische look.