Een onderhoudsvriendelijke tuin creëren? Deze tuinplanten zijn het meest geschikt

Een mooie tuin is heerlijk, maar vergt vaak ook veel onderhoud. Tuinplanten, bomen, heesters, hagen en andere soorten beplanting moeten verzorgd worden, het gazon moet regelmatig gemaaid worden en het onkruid en andere rommel moet verwijderd worden. Als je geen groene vingers hebt of het eigenlijk te druk hebt, kan het onderhouden van de tuin een flinke belasting zijn. Gelukkig zijn er manieren om het onderhoud van de tuin te reduceren. Door te kiezen voor de juiste tuinplanten kan het onderhoud van de tuin aanzienlijk afnemen en kan je toch het hele jaar door genieten van een prachtige tuin. Wij vertellen je welke tuinplanten het meest geschikt zijn voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Bodembedekkers

Het onderhouden van een tuin bestaat meestal uit twee elementen: het verzorgen van de beplanting in de tuin en de tuin onkruidvrij houden. Om het onderhoud van de tuin zo laag mogelijk te houden is het belangrijk dat je niet alleen voor beplanting kiest die zo weinig mogelijk onderhoud behoeft, er moet ook een manier gevonden worden om de groei van onkruid tegen te gaan. Gelukkig bieden bodembedekkers de oplossing. Bodembedekkers zijn planten die de gehele bodem bedekken. De hoge groeidichtheid van deze planten zorgt ervoor dat er nagenoeg geen ruimte meer overblijft voor onkruid, waardoor je niet langer elke twee weken de tuin in moet om al het onkruid te verwijderen. Naast het feit dat ze onkruid geen kans geven behoeven bodembedekkers ook zeer weinig onderhoud, waardoor ze onmisbaar zijn in onderhoudsvriendelijke tuinen. Bodembedekkers kunnen gebruikt worden om lege plekken tussen heesters en andere tuinplanten op te vullen, maar ze zijn ook zeer geschikt om hele borders mee te beplanten.

Siergrassen

Wil jij in jouw tuin een gevoel van luxe creëren en moet de tuin echt een plekje zijn waar je helemaal tot rust komt? Dan zijn siergrassen onmisbaar in jouw tuin. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zijn siergrassen geen saaie groene planten. Siergrassen stralen luxe uit en creëren dankzij de eenvoudige groeivorm een rustgevende sfeer. Met siergrassen geef je jouw tuin een chique en ruimtelijke uitstraling en wordt de tuin een oase van rust in het drukke dagelijkse leven.

Lavendel

Ben jij op zoek naar onderhoudsvriendelijke tuinplanten met een heerlijke geur en een prachtige kleur? Dan is lavendel iets voor jou. De lavendel bloeit van juni tot en met augustus en heeft prachtige, dieppaars gekleurde bloemen. De bloemen verspreiden bovendien een heerlijke geur en vormen op die manier een verrijking voor jouw tuin. Met lavendel geef je de borders in jouw tuin kleur en uitstraling en wordt jouw onderhoudsvriendelijke tuin een feestje om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *