De mooiste tuin van de straat creëren!

Het hebben van een mooie tuin is de droom voor velen. Om je tuin een betere uitstraling te geven, is een van de beste ideeën om de tuinen te bekijken in de buurt om jezelf te laten inspireren. Soms geven eenvoudige concepten een verrassend mooie uitstraling aan de tuin. De microtuin is de huidige trend, en de meeste tuiniers passen dit principe toe in hun achtertuin voor een visueel mooie uitstraling. Hier zijn enkele tips die je kan toepassen om een schitterende uitstraling te geven aan je tuin, zelfs binnen een beperkte ruimte.

Een blikvanger in je tuin

Als je overweegt een bonsai of dergelijk als blikvanger te selecteren dan kun je het beste een pot plaatsen in het midden van je veranda of balkon. De plaats waar je deze plant of boom neerzet, moet iedereen meteen opvallen. Je kunt verschillende kleuren potten kiezen of andere tuinaccessoires en het combineren met kleurrijke bodembedekkers voor een kleurrijk effect. Op deze manier trek je meteen de aandacht naar de plant of boom bij binnenkomst. 

Meubilair

Stoelen, tafels, een tuinbank hout en verschillende meubels geven meer stijl aan je tuin, het selecteren van de juiste outdoor meubilair op basis van je tuin levensstijl zal de verstandige keuze zijn. Het kiezen van een tafel met een nette en levendige opstelling zal het oog van je bezoeker trekken. Het toevoegen van geurige kruiden en bloemen zal weer meer betrokkenheid toevoegen.

Bloeiende planten toevoegen

Kleur explosies in verschillende gedeeltes van de tuin in verschillende contrasten zal een aantrekkelijke uitstraling geven aan je tuin. Het betekent dat je niet alleen verschillende kleuren bloemen hoeft te planten, je kunt ook gaan met een breed scala aan groenten en kruiden zoals bieslook, dille, rozemarijn en nog veel meer. Sommige insecten worden hierdoor aangetrokken door deze tuinen, en ruimen zelfs het ongedierte voor je op.

Planten groeperen

Zorg ervoor dat je een samengestelde set van planten hebt en plaats ze in een groep om een indrukwekkende indruk te geven in je tuin, maak gebruik van thema’s en groepeer planten op basis van kleur. Zorg ervoor dat de bloemen die je hebt geselecteerd overeenkomen met het thema en de kleur. Een andere eenvoudige techniek is om planten toe te voegen aan de rand van het tuinbed, zodat dit de structuur en de vorm van de container samen met de planten benadrukt en daardoor een unieke uitstraling aan je tuin geeft. Ga bij voorkeur voor grijs, wit, blauw, zilver omdat ze goed werken als ze worden gecombineerd.

Versiering en kunst toevoegen aan je tuin

Tuinkunst kan gebaseerd zijn op je persoonlijkheid of karakter, maar het moet goed werken binnen de ruimte die je hebt. Dus plan per ruimte de kunst die je wilt proberen, controleer of het inderdaad het effect geeft aan je tuin dat je voor ogen hebt. Om je tuin meer op te fleuren kan je enkele draagbare versieringen aan kale muren rond je tuin plaatsen, dit zal een snelle en onderhoudsarme oplossing zijn om je tuin er mooier uit te laten zien maar zorgt dat je het niet te vol hangt want dat staat weer rommelig.

Multifunctionele eetbare bloemen en kruiden

Het plaatsen van verschillende soorten eetbare bloemen en kruiden in de randen van je tuin zorgt voor een uitstekende geur rondom je tuin en je kan het ook nog is gebruiken in je keuken. Gebruik kruiden als bieslook, peterselie, citroentijm, goudsbloemen en viooltjes voor een aangename geur. Naast de kleurvariatie zorgen ze ook voor schoonheid, harmonie en een fijn aroma in de tuin. Het volgen van deze tuintips zorgt voor een mooie, aantrekkelijke en adembenemende uitstraling van je tuin en misschien wel de mooiste van de straat.